Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Opgelet: nieuwe waterglijbaan Walibi Belgium dicht bij slecht weer

28-02-2024, 13.15 uurBeeld: StarParc.be

Eén van de nieuwe waterglijbanen in Walibi Belgium blijft regelmatig dicht. Waterparadijs Aqualibi werd deze winter uitgebreid met vier nieuwe glijbanen, waaronder de spectaculaire Waikiki. Die bestaat uit een 18 meter hoge schans in de buitenlucht. Bij slecht weer kiest Walibi ervoor om de attractie te sluiten.

Badgasten moeten er rekening mee houden dat Waikiki meestal buiten gebruik is als het regent of wanneer er sprake is van lage buitentemperaturen. Dat heeft te maken met het comfort van de bezoekers, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

"De glijbaan zelf kan zonder problemen werken, ook bij regen of lage temperaturen", weet de voorlichter. "De sluiting bij slecht weer is alleen bedoeld om de ervaring en het comfort van de bezoekers te verbeteren." Geen ideale situatie, realiseert Walibi zich. "We doen er daarom alles aan om de openingstijden van Waikiki te verbeteren."

Canada
Waikiki werd - net als de andere drie nieuwe glijbanen - gefabriceerd door ProSlide Technology uit Canada. De baan is 175 meter lang. Boten halen een topsnelheid van zo'n 44 kilometer per uur. Er geldt een minimale lengte van 120 centimeter. Aqualibi is het hele jaar door geopend, ook tijdens de wintersluiting van het attractiepark.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be