Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Beveiliging bij missverkiezing Plopsaland aangescherpt na verijdelde aanslag

24-02-2024, 23.48 uurBeeld: VTM

De jaarlijkse missverkiezing in Plopsaland De Panne wordt vanavond extra streng beveiligd. Aanleiding is een calamiteit tijdens de editie van vorig jaar. Toen pakte de politie een zwaarbewapende man op die van plan geweest zou zijn om een aanslag te plegen in het theater van het Vlaamse pretpark.

Om geen risico's te nemen, koos men dit keer voor een strengere toegangscontrole. Alle bezoekers volgden een vaste route richting de entree, waar ze zich persoonlijk moesten aanmelden. Bij de ingang werd gewerkt met metaaldetectors. Alle tassen gingen open. Uit voorzorg waren ook meerdere politieagenten aanwezig.

Wat er gaat gebeuren met de verdachte die vorig jaar voor paniek zorgde in Plopsaland, moet binnenkort duidelijk worden. Hij zou kampen met psychische problemen. De verkiezing van Miss België 2024 werd vanavond gewonnen door Kenza Ameloot (22) uit Sint-Amandsberg.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be