Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark waarschuwt bezoekers: reuzenpanda's mogelijk niet te zien

24-02-2024, 15.51 uurBeeld: @denatuurroept

De publiekstrekkers van Ouwehands Dierenpark zijn momenteel minder te zien dan gebruikelijk. Het kan zijn dat bezoekers reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya moeten missen. De reden: de dierentuin in Rhenen doet opnieuw een poging om te fokken met de dieren.

In 2020 kwam het eerste jong van het pandakoppel ter wereld: Fan Xing. Zij vertrok afgelopen najaar naar China. Nu heeft het dierenpark groen licht gekregen om het weer te proberen: de panda's mogen bij elkaar worden geplaatst, in de hoop dat ze voor nageslacht zorgen. Daarvoor brengen de dieren regelmatig tijd door achter de schermen.

"De reuzenpanda's zijn mogelijk niet zichtbaar vanwege de paartijd", staat op een bordje dat bij het verblijf is geplaatst. Erg lang zal dat waarschijnlijk niet duren: een vrouwtjespanda is hooguit enkele dagen per jaar vruchtbaar. Mocht het tot een succesvolle paring komen, dan is Wu Wen vier tot vijf maanden drachtig.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be