Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Doloris

Tweede vestiging van reusachtig kunstdoolhof Doloris in mei open

26-02-2024, 10.57 uur

Een gloednieuwe surrealistische attractie in Utrecht is over enkele maanden toegankelijk. In mei 2024 opent Doloris Anoma Maze, gebaseerd op Doloris' Meta Maze in Tilburg. Voor de tweede vestiging werd wederom een reusachtig kunstdoolhof ontworpen, maar dan bijna twee keer zo groot als het origineel. Deze week start de ticketverkoop.

Net als in Tilburg komen bezoekers van Doloris Anoma Maze terecht in allerlei raadselachtige ruimtes. Ze wandelen en klimmen door bizarre en wonderlijke decors, bedacht door kunstenaars. Men belooft een netwerk van gangen, trappen en meer dan zeventig kamers. Telefoons en horloges mogen niet mee naar binnen.

De Utrechtse locatie wordt allesbehalve een kopie: in samenwerking met lokale kunstenaars zijn volledig nieuwe concepten bedacht. Het doel is om een ervaring te creëren die een stapje verder gaat, zegt oprichter Joep van Gorp. Zo krijgen aanwezigen de kans om letterlijk in een zwart gat te springen. Ook wordt het mogelijk om bovenop een object te klimmen en vervolgens door een ruimte te vliegen.

Videogames
Doloris noemt het zelf "een artistieke ervaring die al je zintuigen uitnodigt om het onverwachte te onthullen". Op YouTube is nu het eerste deel van een making-of-serie te zien, waarin verschillende kunstenaars aan het woord komen. Artdirector Alan Boom liet zich naar eigen zeggen inspireren door videogames.

Morgen start de ticketverkoop voor vroege vogels. Entreebewijzen kosten 26 euro. De precieze openingsdatum staat nog niet vast. "We zijn nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft de bouw", aldus Van Gorp. Wie alvast entreekaarten aanschaft, krijgt straks als eerste de kans om een tijdslot te reserveren.Meer Doloris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be