Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Voortdurende lekkages tasten souvenirwinkel Disneyland Paris aan

23-02-2024, 14.42 uurBeeld: @FiBelleFi

Een souvenirwinkel in Disneyland Paris heeft veel te lijden onder aanhoudende lekkages. De shop La Boutique du Château, gelegen in het kasteel van Doornroosje, kampt al jaren met wateroverlast: als het stormt, stroomt het water via het plafond naar beneden. Ook deze week was het raak.

Bezoekers konden met eigen ogen zien hoe de regen naar binnen sijpelde. Het personeel is er tegenwoordig op ingespeeld. Zodra het hard begint te regenen, worden bepaalde delen van het assortiment afgedekt met doeken. Ook zetten medewerkers lege bakken neer om het water in op te vangen.

Gedeeltes die blank komen te staan, worden afgesloten met palen en pionnen die waarschuwen voor gladheid. Op X deelt een Disney-fan beelden van de overlast. Daarop is goed te zien dat het plafond van de sfeervolle kerstshop beschadigd is geraakt door de jarenlange lekkages. Er zijn scheuren zichtbaar en decoraties brokkelen af.

Echt onvergeeflijk
"Het kasteel lekt al zo ontzettend lang zonder dat er iets aan wordt gedaan en dat is echt onvergeeflijk", schrijft de fotografe. "Ja, het is een ingrijpende en lastige klus, maar op deze manier wordt het interieur van het mooiste Disney-kasteel ter wereld vernietigd."

In 2021 stond het bouwwerk bijna een jaar in de steigers voor een renovatie, maar toen werd het probleem niet verholpen.











Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be