Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familie Resort & Avonturenpark de Tovertuin

Plannen voor nieuw Nederlands attractiepark rond Woezel & Pip in Brabant

22-02-2024, 12.11 uur

Het populaire kindermerk Woezel & Pip krijgt hoogstwaarschijnlijk een eigen attractiepark. Er bestaan concrete plannen om in het zuiden van Nederland een nieuw pretpark te bouwen rond de vrolijke hondjes. Dat kan Looopings als eerste melden na gesprekken met betrokkenen. Het gaat om een initiatief van Van Hoorne Studios, het voormalige Van Hoorne Entertainment.

Van Hoorne is sinds november vorig jaar volledig eigenaar van het merk Woezel & Pip, dat ooit bedacht werd door Guusje Nederhorst. Het bedrijf verzorgt al sinds 2008 theaterproducties en evenementen met de figuren. Een volledig attractiepark - inclusief verblijfsaccommodaties - zou de volgende stap moeten worden.

Als locatie heeft men een bestaand bungalowpark in West-Brabant op het oog. Volgens ingewijden neemt Van Hoorne de bestemming binnenkort over, zodat begonnen kan worden met het ontwikkelen van het Woezel & Pip-park. De trekpleister zou vormgegeven moeten worden als de Tovertuin: de fictieve droomwereld uit de verhalen van Woezel & Pip.

Darkride
Een bestaande hal kan de basis vormen voor een overdekt gedeelte met attracties, naast een gebied in de openlucht. De initiatiefnemers denken in ieder geval aan een darkride. Bezoekers krijgen de kans om te overnachten in Woezel & Pip-huisjes. Mogelijk vindt de opening al plaats in 2025 of 2026.Daarover is nog geen definitieve beslissing genomen, klinkt het in de wandelgangen. Van Hoorne runt momenteel al een themapark en een vakantiepark in Zuid-Holland: Avonturenboerderij Molenwaard en Familie Resort Molenwaard. Beide parken staan in het teken van een ander kindermerk: de boerenkinderen Fien & Teun.

In gesprek
Eigenaar Michael van Hoorne kan het nieuws tegenover Looopings niet bevestigen. "We zijn inderdaad in gesprek over het overnemen van een bestaand Brabants vakantiepark, maar meer kan ik op dit moment niet vertellen", laat hij aan Looopings weten. "Zodra het plan concreter wordt, zullen we met meer informatie komen."

Meer Familie Resort & Avonturenpark de Tovertuin
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be