Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Door brand getroffen pretpark gaat even open om kinderen gerust te stellen

21-02-2024, 12.19 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg, dat vorige week getroffen werd door een zware brand, is vanavond een paar uur toegankelijk. Bezoekers zijn welkom van 17.30 tot 19.30 uur, al blijven de attracties en restaurants gesloten. Het park wil het publiek geruststellen.

Na het afbranden van de nieuwe waterwereld Oceana kreeg het park veel vragen, onder andere van jonge gasten. "Veel kinderen vragen zich af hoe het met de attracties en onze konijnen gaat", zegt Liseberg-directeur Andreas Andersen. Groene konijnen zijn de gezichten van het attractiepark.

Vanavond zullen de mascottes aanwezig zijn om kinderen te ontmoeten. "We willen laten zien dat ze het goed maken en dat ze weer verlangen naar gezelschap. Ergens bestaat Liseberg vooral voor de kinderen." In het kindergebied zal ook een carrousel operationeel zijn.

Reflectie
De gedeeltelijke opening wordt "een moment van reflectie" genoemd. Het zal mogelijk zijn om te wandelen en om een kaarsje aan te steken. "Dit is onze manier om liefde terug te geven die we van jullie hebben ontvangen." Het reguliere seizoen start op zaterdag 20 april. Het is de bedoeling om Oceana op den duur opnieuw op te bouwen.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be