Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Blackpool Pleasure Beach kiest voor naamswijziging en rebranding

20-02-2024, 16.10 uur

Het Britse attractiepark Blackpool Pleasure Beach verandert van huisstijl én naam. Voortaan staat het pretpark in de Engelse badplaats Blackpool bekend als Pleasure Beach Resort: de term Blackpool wordt volledig uit de naam geschrapt. Het nieuwe logo oogt blauw met geel.

De officiële website en socialmedia-kanalen zijn al aangepast. In plaats van de locatie wil men in het vervolg het resortgedeelte benadrukken: bezoekers kunnen blijven slapen in The Big Blue Hotel en het Boulevard Hotel. Het beeldmerk roept door het kleurenpalet vooral associaties op met Ryanair en Ikea, blijkt uit reacties op social media.

Op Facebook vragen een hoop fans zich bovendien af of er geen verwarring kan ontstaan met andere bestemmingen. Het Verenigd Koninkrijk telt verschillende plekken die zichzelf Pleasure Beach noemen: Great Yarmouth Pleasure Beach, Bottons Pleasure Beach en Pensarn Pleasure Beach. Het maakt de keuze voor de naam Pleasure Beach Resort - zonder Blackpool - gewaagd: associaties met andere merken liggen op de loer.

Toevallig
De Engelse concurrent Thorpe Park deed onlangs het tegenovergestelde. Daar werd de term Resort bij een rebranding uit de naam van het attractiepark geschrapt, ook al kunnen bezoekers er blijven slapen. "We willen trouw blijven aan wat we werkelijk zijn: een ongelofelijk pretpark, dat toevallig enkele verblijfsaccommodaties heeft", legde een woordvoerster uit.

Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be