Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Comicbeurs in Brussels Expo presenteert eigen spookhuis

23-02-2024, 18.27 uur

Bezoekers van een comic- en animebeurs in Brussel kunnen volgende week een heus spookhuis betreden. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart vindt in beursgebouw Brussels Expo het evenement Made in Asia plaats. Naast workshops, cosplayers, games en merchandise wordt gezorgd voor een horrorlabyrint.

Het gaat om een initiatief van halloweenliefhebbers die elkaar kennen van Halloween in Walibi Belgium, onder leiding van Mathieu Vanderstraeten, Arthur Ranwez en Thomas Cimino. "Bijna iedereen heeft eerder voor Walibi Belgium gewerkt", zegt Jasper Vandendriessche, die de scare actors bij elkaar bracht. "Het zijn allemaal ervaren mensen met een enorme passie voor acteren, grime of techniek."

Het achtergrondverhaal gaat over een oud asiel. "De gekwelde geesten van het asiel, geïnspireerd door Aziatische legendes, lijken tot leven te komen en creëren een symfonie van angst naarmate het troebele verleden van de plek zich onthult", zo luidt de beschrijving. Bezoekers komen oog in oog te staan met de duistere directeur van het asiel.

1000 vierkante meter
Asylum Obscura, zoals het haunted house heet, heeft een oppervlakte van zo'n 1000 vierkante meter. Er zullen dagelijks zo'n 25 medewerkers aanwezig zijn. Het spookhuis, te vinden in Hall 3 van Brussels Expo, is gratis te bezoeken met een ticket voor de beurs. De openingstijden zijn gelijk aan het evenement.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be