Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos reageert op brand: 'Geschokt door gigantische tegenslag', park doet oproep

12-02-2024, 16.15 uurBeeld: Urbex Explore

Het Limburgse attractiepark Sprookjesbos Valkenburg heeft gereageerd op de brand die vanochtend in het park ontstond. Men zegt "geschokt" te zijn dat er opnieuw onverlaten zijn geweest die het park illegaal binnenkwamen. Eerder was al sprake van vandalisme. Ook namen nieuwsgierige youtubers stiekem een kijkje op het terrein.

"Na een inbraak van zaterdag op zondag was het afgelopen nacht opnieuw raak", schrijft de nieuwe exploitant in een verklaring. Brandstichting heeft boerderij Happy Farm in Farm Valley volledig in de as gelegd. "Ontzettende onrust voor omwonenden en een gigantische tegenslag voor het team dat het park weer wil openen."

Hoewel het park gesloten is voor publiek, vinden er wel degelijk werkzaamheden plaats. Het management merkt dat mensen denken dat ze het park zomaar kunnen betreden na een faillissement van de vorige uitbater. "Het park is niet verlaten, maar in winterstop."

Pure ellende
Het Sprookjesbos noemt youtubers en zogeheten urbexers "pure ellende voor ons". "Die filmpjes nodigen helaas uit tot meer nachtelijk bezoek van ongenode gasten." Er is aangifte gedaan tegen de inbrekers. Ze zouden "met naam en al bekend zijn". Toch kan de politie weinig doen. "De inbraken van de afgelopen periode zijn tot op heden onopgelost."

De eigenaar vraagt zich af wanneer de overlast ophoudt. "Dit keer zijn de daders van de brandstichting weer in beeld. De politie heeft de camerabeelden in onderzoek en het forensische team heeft sporen veiliggesteld. Blijven de daders dit keer niet ongestraft?"

Beangstigend
De mededeling eindigt met een oproep aan de urbexers en andere vandalen. "Jullie bezoeken zijn beangstigend en zetten aan tot meer criminaliteit. Het herstartteam werkt hard aan de voorbereidingen voor een heropening. Stop met ongeoorloofd toegang verschaffen, beschadigingen aanbrengen, brand stichten en zogenaamd stoere filmpjes plaatsen. Geef het Sprookjesbos-team de kans er iets moois van te maken in plaats van continu te moeten herstellen wat vernield wordt."

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be