Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Tv-show Te Land, Ter Zee En In De Lucht keert terug vanuit de Efteling

11-02-2024, 23.01 uur

Het klassieke programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht keert terug op tv. De opnames zullen later dit jaar plaatsvinden in de Efteling. Dat heeft Ruben Nicolai vanavond bekendgemaakt. Hij zal de presentatie op zich te nemen.

Te Land, Ter Zee En In De Lucht - het langstlopende amusementsprogramma op de Nederlandse tv - draait om het afleggen van een traject met een zelfgemaakt voertuig, vaak boven het water. Doorgaans moet op het einde van het parcours een bel geluid worden.

De snelste en origineelste deelnemers ontvangen een prijs, net als de deelnemer met de grootste pech. Eerdere presentatoren waren onder meer Willem van Kooten, André van Duin, Ron Brandsteder, Jack van Gelder en Ron Boszhard.

Vier afleveringen
"Ik mag hier vertellen dat RTL 4 aankomende zomer in de Efteling vier afleveringen gaat opnemen van Te Land, Ter Zee En In De Lucht", aldus Nicolai in zijn programma Beste Kijkers. Details ontbreken nog. De tv-show was eerder op de buis tussen 1973 en 2011.

In de jaren tachtig en negentig speelden veel afleveringen zich al af in de Efteling: 23 om precies te zijn. De eerste Efteling-uitzending, opgenomen op de Siervijver, kwam op tv in mei 1980. Later werd uitgeweken naar de Vonderplas en de Kanovijver.

Aquanura
In de Siervijver varen sinds 1981 de bootjes van de Gondoletta. De Vonderplas wordt sinds 2012 gebruikt voor watershow Aquanura. Het is nog afwachten welke vijver de Efteling dit keer ter beschikking stelt voor de opnames.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be