Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cadbury World

Chocoladepretpark in Engeland opent interactieve darkride

14-04-2024, 15.23 uur

Het Engelse chocoladepretpark Cadbury World heeft een nieuwe attractie geopend. In Cadbury Chocolate Quest maken bezoekers een interactieve tour door een chocoladefabriek. Ze moeten schieten op schermen om punten te scoren. De kikker Freddo, de mascotte van Cadbury, fungeert als gastheer.

Het ritsysteem van de trackless darkride is afkomstig van het Nederlandse bedrijf ETF Ride Systems. De techniek werd geleverd door Alterface uit België. Volgens het verhaal schieten passagiers met lasers om alle ingrediënten te verzamelen die nodig zijn om een chocoladereep te maken.

De opening van Cadbury Chocolate Quest betekent het einde van een andere darkride, Cadabra uit 1997. Daarin werd gebruikgemaakt van fysieke decors in plaats van schermen. Wat er met de oude locatie gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De nieuwe attractie werd elders gebouwd.

Merlin Entertainments
Cadbury is een bekend chocolademerk, opgericht in 1824. Trekpleister Cadbury World, geopend in 1990, wordt sinds begin 2023 gerund door de Britse groep Merlin Entertainments. De nieuwe exploitant investeerde naar eigen zeggen 8 miljoen pond in verbeteringen, ruim 9 miljoen euro.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be