Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Dierentuin Pairi Daiza neemt afscheid van laatste twee Afrikaanse olifanten

11-02-2024, 18.30 uur

Pairi Daiza, de best bezochte dierentuin van de Benelux, stopt voorlopig met het houden van Afrikaanse olifanten. De laatste twee dieren - Suzy en Gitana - vertrekken binnenkort naar West Midland Safari Park in Engeland. Ze zijn de 40 gepasseerd.

Het olifantenverblijf bevindt zich op een steile heuvel. Hoewel beide olifanten nog gezond zijn, merkt Pairi Daiza dat ze steeds meer moeite hebben met het heuvelachtige gebied in het Afrikaanse gedeelte The Land of Origins. Het verblijf in Engeland zou daarom geschikter zijn.

"Het was een ongelofelijke eer en vreugde om hen te mogen opvangen", schrijft het dierenpark over de olifanten. "We hebben hen al onze liefde en het grootst mogelijke welzijn aangeboden in een vredige en verrijkende omgeving. Het is onmogelijk om dit lange avontuur af te sluiten zonder een enorm gevoel van verdriet."

Grootste populatie
Men belooft dat de dieren goed terecht zullen komen. Op dit moment zijn ze nog te bewonderen: een exacte vertrekdatum is nog niet bekend. Pairi Daiza blijft wel Aziatische olifanten huisvesten. Daarvan heeft het park de grootste populatie in Europa.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be