Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Explosief uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen in Toverland

09-02-2024, 15.30 uur

In Toverland is deze week een explosief aangetroffen. Dat gebeurde bij werkzaamheden in de buurt van houten achtbaan Troy. Het gaat om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog, meldt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings.

Werknemers kwamen het explosief woensdag tegen, waarna direct de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. Die kwam op donderdag langs. Toen is het restant opgeruimd. "Onze medewerkers liepen geen gevaar", weet de voorlichtster.

"Wij ruimen explosieven, altijd en overal", staat bij een foto van de entree van Toverland op het officiële Instagram-account van de EOD. "En met overal bedoelen we dan ook overal!" Het pretpark was tijdens de vondst gesloten voor publiek. Morgen gaan de poorten weer open.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be