Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Ludieke reactie op PETA-oproep: kermisexploitant laat carrouselpaarden vrij

09-02-2024, 12.16 uur

Een Nederlandse kermisexploitant heeft op komische wijze gereageerd op een merkwaardige oproep van dierenrechtenorganisatie PETA. Gisteren werd duidelijk dat PETA draaimolens met beelden van paarden en andere dieren in de ban wil doen. Die zouden kinderen namelijk ten onrechte leren dat dieren gebruikt kunnen worden als vervoersmiddel en voor vermaak.

Het zorgde voor een internationale mediahype. Kermisondernemer Nico Eckelboom uit het Gelderse dorp Rumpt besloot daar op in te spelen. "We hebben per direct maatregelen genomen", grapt hij in gesprek met Looopings. "De draaimolenpaarden zijn alvast in het weiland gezet."

Eckelboom deelt een ludieke foto van twee carrouselpaarden die genieten van hun vrijheid in de wei. "Het voorstel van PETA vormt een bron van inspiratie", zegt de exploitant sarcastisch. "We geven de houten dieren de vrijheid terug die ze verdienen."

Niet serieus
Kermisbond Bovak reageerde gisteren al verbijsterd op het bericht van PETA. Men neemt het verzoek niet serieus, liet voorzitter Atze J. Lubach-Koers namens de bond weten. Kermisbezoekers hoeven dus niet te vrezen dat er daadwerkelijk paarden weggehaald zullen worden uit carrousels.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be