Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dierenrechtenorganisatie PETA wil af van draaimolens met beelden van dieren

08-02-2024, 11.20 uur

Zijn draaimolens met paarden binnenkort verleden tijd? Als het aan dierenrechtenorganisatie PETA ligt wel. De dierenactivisten vinden dat carrousels met beelden van dieren een verkeerd beeld afgeven aan de jeugd. Daarom werd een open brief opgesteld aan attractiebouwer Chance Rides.

Men vraagt de fabrikant te stoppen met de productie en verkoop van draaimolens met een dierenthema. "Ze normaliseren het gebruik van dieren als vervoersmiddel en voor vermaak. Vervang ze door auto's, vliegtuigen, ruimteschepen, bulldozers en andere voertuigen, of fantasierijkere ontwerpen, zoals vallende sterren, regenbogen of bezems."

PETA wijst erop dat dieren die worden gebruikt om op te rijden, zoals kamelen, paarden, olifanten en dolfijnen, lichamelijk moeten lijden. "Als we kinderen leren om respect en compassie te hebben voor alle levende gevoelswezens, creëren we een rechtvaardigere en barmhartigere wereld", zegt voorzitster Ingrid Newkirk.

Uitbuiting
Newkirk spreekt over "een misschien onverwacht maar belangrijk verzoek". De organisatie heeft niet alleen Chance Rides in het vizier: ook andere carrouselfabrikanten moeten van PETA stoppen met attracties met dierenthema's. "Ze promoten onbedoeld de uitbuiting van wezens met bewustzijn."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be