Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland bouwt 8,5 meter hoge toverklok in themagebied Avalon

08-02-2024, 12.54 uur

Het middeleeuwse themagebied Avalon in Toverland wordt uitgebreid met een toverklok van 8,5 meter hoog. De toevoeging maakt deel uit van het stationsgebouw van de attractie Garden Tour, waarin bezoekers een rondrit maken door een kruidentuin. Eigenlijk had de klok afgelopen zomer al af moeten zijn.

Toen werd Avalon uitgebreid met vier nieuwe attracties, waaronder de Garden Tour. De klok krijgt de titel Pendulus Magicus. Het Limburgse themapark noemt het een "muzikaal kijktafereel". Elk kwartier zal straks een bescheiden voorstelling te zien zijn, met bewegende onderdelen als openslaande luiken.

Het concept lijkt op de klok bij It's a Small World in Disneyland Paris. Bouwfoto's laten zien dat het decorstuk wel iets anders wordt uitgevoerd dan het oorspronkelijke ontwerp. Zo is het dak niet gemaakt van gras, maar van riet.

Andersom
Mede-ontwerper Patrick van Meijl noemde het belevingselement eerder "een bijzondere puzzel". "Omdat het ontwerp andersom is: onder smal en boven breed. Hierdoor is het een uitdaging om alle techniek kwijt te kunnen en natuurlijk ook bereikbaar te houden voor onderhoud." Pendulus Magicus zal later dit seizoen werkzaam zijn.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be