Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-icoon Vogel Rok na ruim vier maanden weer zichtbaar

09-02-2024, 18.57 uurBeeld: @jeroen989, @Coshira_

De beroemde Efteling-bewoner Vogel Rok is terug van weggeweest. In september vorig jaar verdween de metershoge vogel achter een enorme steigerconstructie, zodat het reusachtige decorstuk opgeknapt kon worden. Die werkzaamheden zijn na ruim vier maanden afgerond.

Na het weghalen van een fotodoek zijn de steigers de afgelopen dagen langzaam maar zeker verdwenen. Vanaf vandaag kunnen Efteling-bezoekers Vogel Rok eindelijk weer in volle glorie aanschouwen.

Voor het vernieuwen van de kop schakelde de Efteling de firma VDWproductions in. Naast het opfrissen van de vogel zelf werd ook de achterwand opnieuw geschilderd, naar een ontwerp van Michel den Dulk uit 2004. Dat is met name te zien aan de wolken, die nu donkerder en gedetailleerder ogen.

Verwijderd
De overdekte rollercoaster zelf was tussen half september en eind oktober 2023 gesloten voor onderhoud. Toen is ook onder meer het rieten puntdak vernieuwd. Het opvallende dakornament werd tijdelijk verwijderd. Na de heropening liepen bezoekers onder de steigers door naar het station.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be