Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: Walibi Belgium start werkzaamheden voor nieuwe achtbaan

07-02-2024, 16.35 uur

In Walibi Belgium wordt hard gewerkt aan de komst van een nieuwe rollercoaster. Het pretpark in Waver wil in 2025 uitpakken met een lanceerachtbaan in haventhema, ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart, blijkt uit luchtfoto's.

Momenteel wordt het beoogde terrein bouwrijp gemaakt. De coaster komt te liggen in de buurt van katapultachtbaan Psyké Underground en waterbaan Flash Back. Daar moet ook een nieuw restaurant gerealiseerd worden. Rock Sandwiches, het horecapunt tegenover Psyké Underground, staat nog overeind.

Verder werd de vijver van boottocht Gold River Adventure drooggelegd, één van de oudste attracties in het park. De familieattractie uit 1978 gaat niet meer open. De vaartuigen liggen op de kant. Men heeft de in- en uitgang - inclusief loopbrug en draaischijf - nog niet gesloopt.

Dock World
Walibi wil in deze hoek van het park een themagebied realiseren met de naam Dock World, vormgegeven als een havenstadje. Bestaande attracties moeten een bijpassend thema krijgen. De nieuwe achtbaan van fabrikant Gerstlauer - 15 meter hoog en 925 meter lang - telt drie lanceringen met een topsnelheid van 65 kilometer per uur.

Buurtbewoners zijn niet erg enthousiast over het plan. Zij vrezen voor extra geluidsoverlast. Walibi belooft omwonenden tegemoet te komen door een geluidswal aan te leggen en door het lanceergedeelte te overkappen. Het park gaat weer open op zaterdag 30 maart.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be