Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Kasteelbrug Disneyland Paris in slechte staat: onderdelen brokkelen af

06-02-2024, 10.57 uur

Het wereldberoemde sprookjeskasteel van Disneyland Paris onderging enkele jaren geleden een grote renovatie, maar daarbij heeft men een belangrijk element overgeslagen. De grote brug richting het kasteel van Doornroosje werd niet volledig opgeknapt. Dat is vandaag de dag duidelijk te zien.

Uit foto's van Franse Facebook-fanpagina Dphile blijkt dat de stenen kasteelbrug anno 2024 in zeer slechte staat is. Van een afstandje lijkt er weinig aan de hand, maar wie inzoomt ontdekt grote scheuren en afbrokkelende onderdelen. Het pleisterwerk is op veel plaatsen beschadigd.

"De brug is helaas niet helemaal vernieuwd toen het gebouw werd opgeknapt in 2021", schrijft de fotograaf. "Er zijn dringend aanpassingen en reparaties nodig."

Snoepwinkel
De renovatie van Le Château de la Belle au Bois Dormant, zoals het kasteel heet, werd eind 2021 afgerond. Op dit moment houdt Disneyland zich bezig met een bouwwerk áchter het kasteel. Afgelopen zomer verschenen steigers rond snoepwinkel La Confiserie des Trois Fées. Dat project nadert inmiddels de voltooiing.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be