Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Constructie van Efteling Grand Hotel gaat eindelijk de hoogte in

06-02-2024, 14.07 uurBeeld: @jeroen989, @cindy_ve

Beter laat dan nooit: er gebeurt eindelijk iets noemenswaardigs op het bouwterrein van het nieuwe Efteling Grand Hotel. De fundering van het hotelcomplex werd ruim een jaar geleden aangelegd. Sindsdien bleef het stil. De Efteling had vorig jaar al de hoogte in willen gaan, maar een faillissement van een leverancier gooide roet in het eten.

Nu zijn de werkzaamheden op de bouwplaats alsnog hervat. Gisteren en vandaag werden de eerste betonnen kolommen op hun plek gezet. Verwacht wordt dat de constructie de komende weken relatief snel zal verrijzen. De Efteling heeft gekozen voor prefab-onderdelen die elders worden gefabriceerd.

"Wat we hier voor het eerst doen, is de complete gevel op een andere locatie opmetselen", zei Efteling-directeur Fons Jurgens er eerder over. Alle bakstenen worden in een vooraf ontworpen patroon op de gevelplaten gemetseld. "Voordeel hiervan is dat we het hotel straks veel sneller vorm kunnen geven."

Sprookjesbos
Het Efteling Grand Hotel wordt onderdeel van het nieuwe entreegebied Eiland van de Vijf Zintuigen. De kamers - zo'n 140 stuks, met circa 680 bedden - kijken onder andere uit over het Sprookjesbos en watershow Aquanura. Het is voor het eerst dat bezoekers een hotelovernachting kunnen boeken ín het park. De opening vindt naar verwachting plaats in de eerste helft van 2025.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be