Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Baron 1898 verschijnt als miniatuurbeeld: ruim 200 euro

03-02-2024, 11.01 uur

Fans van Baron 1898 in de Efteling kunnen komend najaar een replica van de attractie in huis halen. De populaire dive coaster wordt uitgebracht als een beeld, bestaand uit het stationsgebouw, de liftheuvel en de eerste afdaling. Het souvenir is onderdeel van een collectie met kerstminiaturen van de firma Luville.

In het miniatuur herkennen we het Kleedlokaal, het Loonlokaal en het Ophaalgebouw, met daarnaast de iconische schachttoren en schoorsteen. Bovenaan de lift hangt een trein stil boven de afgrond, klaar om naar beneden te storten in een zwart gat. Onder de toren bevindt zich horecapunt 't Melkhuysje.

De rest van het achtbaanspoor ontbreekt. Het beeld bevat geen beweging. Batterijen zijn nodig voor de verlichting. Hoeveel het object gaat kosten in de Efteling, is nog niet duidelijk. Ook de exacte afmetingen zijn nog niet bekend. Een webwinkel van een tuincentrum rekent momenteel 219 euro in de voorverkoop.

Reus
Eerder werd al duidelijk dat de Efteling-miniatuurcollectie dit jaar wordt uitgebreid met beelden van reus Djinn uit Fata Morgana, twee waterspuwers van de Piraña, De Stenen Kip op het Anton Pieckplein, de wegwijzer bij Roodkapje en enkele entertainmentacts.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be