Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland: Paard van Troje wordt na zeventien jaar herbouwd

02-02-2024, 15.22 uur

Een iconisch decorstuk in Toverland wordt opnieuw opgebouwd. Het Limburgse attractiepark haalt het bekende Paard van Troje uit elkaar, dat sinds 2007 te vinden is bij de ingang van houten achtbaan Troy. Zeventien jaar na de opening van de rollercoaster zorgt Toverland voor nieuw hout, andere kleuren en extra details.

Het 8 meter hoge, 2,5 meter brede en 10 meter lange gevaarte staat de komende weken in de steigers. "Het is de eerste keer dat het gehele paard volledig opnieuw opgebouwd wordt", zegt een woordvoerder. Hij spreekt over "een bijzondere maar tegelijkertijd ook arbeidsintensieve klus".

Het is de bedoeling om het paard een authentiekere uitstraling te geven, door het volledige decorelement twee keer te beitsen. Dankzij een duurzamere houtsoort moet het object straks minstens 25 jaar meegaan. Verder wil men het paard nog meer aan de attractie koppelen door Troy-rails te verwerken in de opstaande manen.

Strijdtorens
Daarnaast pakt Toverland de strijdtorens bij de ingang van themadeel Ithaka aan. Na een korte wintersluiting gaat het park weer open op zaterdag 10 februari. Als alles volgens planning verloopt, kunnen bezoekers eind maart het eindresultaat aanschouwen. Troy is buiten gebruik van maandag 19 februari tot en met vrijdag 29 maart.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be