Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: Europa-Park gestart met heropbouw afgebrande attracties

31-01-2024, 12.21 uur

In Europa-Park worden twee afgebrande attracties opnieuw opgebouwd. Bij een grote brand in de overdekte Zauberwelt der Diamanten raakten vorig jaar de banen van powered coaster Alpenexpress en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn beschadigd. Beide attracties zijn afgebroken.

Huisleverancier Mack Rides fabriceerde nieuwe onderdelen. Deze week is het eerste spoor van de Alpenexpress gemonteerd, nadat eerder al verschillende steunpilaren op hun plek werden gezet. Ook delen van de vaargeul van de Tiroler Wildwasserbahn zijn gearriveerd op de bouwplaats.

De Zauberwelt der Diamanten keert terug in een aangepaste vorm: in plaats van een duistere diamantgrot realiseert Europa-Park een Oostenrijks landschap met een avonturenparcours. "We kunnen niet wachten tot deze twee attracties weer door de magische diamantkloof zullen razen", laat het pretpark weten op social media.

Kroatisch
Europa-Park blijft gesloten tot zaterdag 23 maart. Wanneer de zogenoemde Zauberschlucht der Diamanten open zal gaan, is nog niet bekend. Aan de andere kant van het park wordt gewerkt aan een volledig nieuwe coaster in Kroatische stijl: Voltron Nevera.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be