Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disney Experiences

Nederlandse lekkernij verkrijgbaar in Noorwegen-paviljoen van Amerikaans Disney-park

02-02-2024, 15.52 uurBeeld: Nick Jespers

Bezoekers van het Amerikaanse Disney-attractiepark Epcot, onderdeel van Walt Disney World in Florida, kunnen sinds kort een typisch Nederlandse lekkernij proeven. Bij de uitgang van bootjesdarkride Frozen Ever After zijn nu Hollandse stroopwafels verkrijgbaar.

"Original Dutch caramel filled waffles", staat op de verpakking van leverancier The Old Mill. Verder zien we de Nederlandse benaming "twee stroopwafels" en de Nederlandse vlag. De keuze voor het product is opvallend, omdat ze worden verkocht in een winkel die in het teken staat van Noorwegen.

Frozen Ever After ligt in het Norway-paviljoen van Epcot, waar bezoekers ondergedompeld worden in de sfeer van een Noors dorpje. Zo is het mogelijk om te eten in het Noorse restaurant Akershus Royal Banquet Hall en zijn er Noorse specialiteiten verkrijgbaar bij de bakkerij Kringla Bakeri Og Kafe.

Ontwerper
Wat de Hollandse wafels doen in de Noorse souvenirshop The Fjording, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk haalden Amerikanen de termen 'Norway' en 'Netherlands' door elkaar, of scheren ze verschillende Europese landen over één kam. Overigens bestaat er wel een link tussen Nederland en de Frozen-attractie: ontwerper Michel den Dulk komt uit ons land.

Meer Disney Experiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be