Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo verliest laatste rode lynx: verblijf staat voorlopig leeg

26-02-2024, 10.03 uur

Bezoekers van Burgers' Zoo komen geen rode lynx meer tegen. In de Arnhemse dierentuin leefde de afgelopen periode nog één rode lynx, die behoorlijk op leeftijd was. Na het overlijden van het 19 jaar oude vrouwtje staat het verblijf in het overdekte themadeel Burgers' Desert leeg. Dat blijft nog even zo.

"Intern denken we nu naar over een nieuwe invulling", laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Zodra meer bekend is, zullen we dat communiceren." Burgers' Zoo weet nog niet of er rode lynxen terugkeren of dat - eventueel tijdelijk - gekozen wordt voor een andere diersoort.

De rode lynx wordt ook wel bobcat genoemd. In het wild komt de niet-bedreigde soort voor in de Verenigde Staten, Mexico en het zuiden van Canada. Gemiddeld worden de dieren 15 jaar oud. In de Benelux komt de diersoort nu alleen nog voor in de Zuid-Hollandse dierentuin Faunapark Flakkee.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be