Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: treinen van nieuwe achtbaan Voltron in Europa-Park zijn compleet

27-01-2024, 14.27 uur

De treinen van de nieuwe achtbaan Voltron Nevera in Europa-Park zijn af. Het Duitse attractiepark opent dit jaar een 32 meter hoge en 1385 meter lange lanceerachtbaan in een Kroatisch themagebied. In december werd er al getest met de onderstellen, toen nog zonder de stoelen. Nu zijn de voertuigen compleet.

Op social media publiceert Europa-Park beelden van het eindresultaat. Algemeen directeur Michael Mack en projectmanager Patrick Marx hebben al plaatsgenomen in de karretjes. De stoelen zijn vormgegeven als donkerbruine kussentjes, met goudkleurige veiligheidsbeugels. De achterkant is futuristisch en donkergrijs. Op de voorzijde prijkt het logo van de attractie, met de volledige titel: Voltron Nevera powered by Rimac.

Voltron is een rollercoaster van het type stryker coaster, ontwikkeld door huisleverancier Mack Rides. In totaal staan straks zeven treinen op de baan, bestaand uit vier rijen van elk vier zitplaatsen. Het is de bedoeling dat elke 36 seconden een trein vertrekt uit het station.

23 maart
Passagiers krijgen onder andere een verticale lancering, een draaischijf en zeven inversies voorgeschoteld. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur. Het achtergrondverhaal draait om uitvinder Nikola Tesla en het verplaatsen van energie. Europa-Park gaat op zaterdag 23 maart weer open.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be