Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Proefkonijnen in de herkansing in Toverland

25-01-2024, 14.28 uur

Toverland heeft alsnog een plekje gekregen in het wetenschappelijke tv-programma Proefkonijnen. In 2019 brachten de toenmalige presentatoren al een bezoek aan het Limburgse pretpark voor een item, maar die beelden zijn nooit uitgezonden. Begin 2020 werd Proefkonijnen van de buis gehaald vanwege ophef over presentator Kaj van der Ree.

Nu is de tv-show terug, met een iets andere opzet en een nieuwe presentator. Jurre Geluk krijgt dit keer gezelschap van Sahil Amar Aïssa. Voortaan is de BNNVARA-titel een kinderprogramma, uitgezonden bij NPO Zapp. De nieuwe opnames in Toverland vonden afgelopen zomer plaats. Wie de uitzending wil terugkijken, kan terecht op de website van Zapp.

Het item draait om de vraag: kun je beter met een volle of een lege maag een attractie in? Geluk en Aïssa testten daarvoor twee keer de Theekopjes en wing coaster Fenix: in eerste instantie met een lege maag, daarna nadat ze uitgebreid hadden getafeld. De achtbaan bleek minder misselijkmakend bij een volle maag.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be