Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell blijft stabiel: bijna 1,4 miljoen bezoekers

10-02-2024, 12.30 uur

In de top van best bezochte Nederlandse pretparken blijft Duinrell de stabiele nummer twee. Het Wassenaarse attractiepark ontving het afgelopen jaar bijna 1,4 miljoen bezoekers. Om precies te zijn stond de teller na afloop van het boekjaar op 1.371.306 gasten.

Dat waren er een jaar eerder nog 1,36 miljoen. Het financiële jaar van Duinrell loopt steeds van november tot en met oktober. Verblijfsgasten worden elke vakantiedag opnieuw meegerekend. "We zijn tevreden met de stabiliteit van onze bezoekersaantallen", zegt een woordvoerster in gesprek met Looopings. In 2024 opent een nieuwe attractie: de Tobbedanser.

Duinrell moet op pretparkgebied alleen de Efteling voor laten gaan. Het Kaatsheuvelse sprookjespark beleefde in 2023 het tweede recordjaar op rij, met 5,56 miljoen bezoekers. Op plek drie stond het afgelopen jaar voor het eerst niet Slagharen, maar Toverland. Het park verwelkomde 1,17 miljoen gasten, tegenover 1,15 miljoen in Slagharen.

Artis
Drie Nederlandse dierenparken scoorden gelijkaardige cijfers in 2023. Zo kwam het bezoekersaantal van Diergaarde Blijdorp uit op 1,44 miljoen. Safaripark Beekse Bergen brak een record met 1,3 miljoen bezoekers. Artis - inclusief bijbehorende musea - was ook goed voor 1,3 miljoen bezoekers.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be