Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland werkt samen met concurrenten voor eigen opleiding

01-02-2024, 13.09 uur

Attractiepark Toverland slaat de handen ineen met twee concurrenten voor een eigen opleiding. Wie in de recreatiesector wil werken, kan zich aanmelden voor een bbl-traject: een combinatie van leren op mbo-niveau en werken in de praktijk. Met een diploma mogen deelnemers zichzelf zelfstandig medewerker leisure & hospitality noemen.

Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. De opleiding wordt verzorgd door Gilde Opleidingen. Toverland werkt ervoor samen met twee bestemmingen in de buurt: vakantiepark De Schatberg en Fun & Entertainment Center Sevenum. Alle drie de bedrijven hebben al langer moeite om voldoende personeel te vinden.

Zo werd het idee voor een regionale samenwerking geboren. "De directe toegang tot praktijkervaring in deze bijzondere bedrijven is erg waardevol voor studenten", zegt Gilde-teammanager Inge Koppers-Lommen. "Hierin verzorgen wij het onderwijs dat naadloos aansluit op wat zij tegenkomen tijdens het echte werk."

Tweejarig
Na de zomervakantie start een tweejarig bbl-traject op mbo-niveau 3. Er zal aandacht zijn voor werkzaamheden op het gebied van receptie, animatie, horeca en veiligheid. Studenten werken 24 tot 32 uur per week in één van de bedrijven. Ze wisselen per periode van werkplek, om zo veel mogelijk te leren over de verschillende vakgebieden en recreatietypes.

Daarnaast krijgen ze één dag les op locatie. "In een tijd waarin de vraag naar professionals in de vrijetijdseconomie sterk toeneemt, bereidt deze brede insteek studenten voor op een dynamisch en innovatief werkveld", meldt Toverland in een persbericht. Inschrijven kan vanaf vandaag. Op zaterdag 24 februari vindt een open dag plaats.

Lesgeld vergoed
De drie partijen willen het traject naar eigen zeggen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Gewerkte uren worden betaald en het lesgeld wordt vergoed. De initiatiefnemers betalen ook de leermiddelen voor personen die het eerste jaar succesvol afronden. Er bestaat een mogelijkheid om door te stromen naar niveau 4, als leidinggevende leisure & hospitality.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be