Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Spectaculaire attractie PortAventura bij hoge uitzondering geopend in laagseizoen

22-01-2024, 22.52 uur

Wie binnenkort naar PortAventura World gaat, heeft geluk. Bezoekers van het Spaanse pretparkresort kunnen in februari en maart de spectaculaire attractie Templo del Fuego ontdekken. Dat is bijzonder: de afgelopen jaren was de legendarische vuurtempel alleen geopend in het hoogseizoen.

Pretparkfanaten die Templo del Fuego met eigen ogen wilden zien, moesten langskomen in de maanden juli en augustus. Dit jaar gooit PortAventura het over een andere boeg. De tempel zal toegankelijk zijn tijdens het seizoen El Carnaval de los Carnavales, dat duurt van vrijdag 9 februari tot en met zondag 17 maart.

Templo del Fuego draait om de zoektocht naar een mysterieuze schat. Bezoekers maken kennis met een archeoloog die een manier vindt om een Azteekse tempel binnen te dringen. Daar heerst een onheilspellende vloek. Als het hoofdpersonage probeert om de rijkdommen mee te nemen, vliegt de tempel in brand.

Kostbaar
Er wordt gebruikgemaakt van een acteur, echt vuur en andere speciale effecten. Dat maakt de walkthrough-attractie voor PortAventura behoorlijk kostbaar. Templo del Fuego opende in 2001, toen het pretpark gerund werd door de Amerikaanse entertainmentgigant Universal. De naam luidde destijds Universal Studios Port Aventura.

Carnaval de los Carnavales wordt voor de tweede keer gehouden. De rest van het entertainmentprogramma bestaat uit een carnavalsoptocht, straatentertainment en verschillende theatervoorstellingen in carnavalsstijl.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be