Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongen (12) raakt deel van vinger kwijt bij ongeluk met Spaanse kermisattractie

22-01-2024, 21.16 uurBeeld: AtraccionesExtremas

Een 12-jarige jongen is een deel van zijn vinger kwijtgeraakt bij een ongeluk met een kermisattractie. Dat gebeurde eerder deze maand op de kermis in Xàbia, een gemeente in de Spaanse provincie Alicante. Het ging mis bij Mega Rodeo Loco XXL, een bewegend platform met mechanische rodeostieren.

De jongen stapte met een ernstige verwonding aan zijn wijsvinger van een stier af, waarna zijn moeder overstuur om hulp vroeg. Vervolgens heeft de eigenaar van de attractie het minderjarige slachtoffer en zijn moeder naar een EHBO-post gebracht.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De attractie beschikte wel over de benodigde vergunningen, melden regionale media. Uiteindelijk werd de minderjarige doorgestuurd naar het ziekenhuis, waar hij enkele dagen later een operatie onderging.

Klacht
De politie was in eerste instantie niet betrokken bij het voorval, aangezien agenten niet zijn gewaarschuwd. Inmiddels heeft de moeder een formele klacht ingediend bij de autoriteiten. Ze wil dat de exploitant financieel aansprakelijk wordt gehouden voor het incident.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be