Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Gevangenisstraf voor brandstichting in PortAventura World

22-01-2024, 18.03 uur

Twee mannen moeten een gevangenisstraf uitzitten voor het veroorzaken van branden in PortAventura World. Ze stichtten op 4 augustus 2022 op drie plekken brand op het terrein van het Spaanse pretparkresort, gelegen in badplaats Salou. Dat kwam destijds niet in het nieuws.

Het gaat om twee Spanjaarden die al een strafblad hadden. Ze staken rond 14.15 uur verschillende brandjes aan. Dat gebeurde bij een parkingang - in de buurt van de taxistandplaats - en op enkele meters afstand van campers. Een bosgebied van enkele honderden vierkante meters ging in vlammen op.

De arrestaties vonden nog dezelfde dag plaats. Sindsdien zitten de veroordeelden in voorlopige hechtenis. Justitie had eerder een celstraf van vijftien jaar geëist. Omdat de branden een relatief kleine impact hadden, nam de rechtbank uiteindelijk genoegen met vijf jaar cel. PortAventura claimde 1437,24 euro aan schade.

Boomstambaan
Enkele weken vóór de gebeurtenis, halverwege juli 2022, kwam een ander bericht naar buiten over een brand in PortAventura. Toen ontstond vuur bij Silver River Flume, een boomstambaan in het Far West-gedeelte van PortAventura Park. Die brand werd naar verluidt veroorzaakt door een sigarettenpeuk.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be