Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attracties staan de hele nacht aan om bevriezing te voorkomen

20-01-2024, 15.02 uurBeeld: @ElisaEfteling, @jamie_venderbos, @KBoodschap, @84eric

De Efteling gaat heel ver om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk attracties open kunnen bij winterse weersomstandigheden. Als het 's nachts vriest, blijven sommige attracties de hele nacht draaien. Door de voertuigen en de baan warm te houden, wordt voorkomen dat onderdelen bevriezen.

Daarvoor blijven personeelsleden 's nachts wakker. Zo stonden achtbaan Python, powered coaster Max & Moritz en vaartocht Gondoletta afgelopen nacht voortdurend aan, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Dankzij de nachtelijke operatie kunnen Efteling-bezoekers vandaag gewoon een ritje maken in de drie attracties.

"Daar zijn we erg blij mee", reageert de voorlichtster. "Nachtje doordraaien", schreef een medewerker van Max & Moritz bij een Instagram-foto die vannacht om 03.33 uur gemaakt is. "IJsvrij open morgen! Ook dit is werken bij de Efteling."

Baron 1898
Achtbanen kunnen veel last hebben van de kou. In het geval van de Gondoletta bestaat het risico dat de Siervijver dichtvriest, waardoor de boten niet meer kunnen bewegen. De vaartuigen zijn onder water verbonden aan een kabel. Eerder deze week was ook dive coaster Baron 1898 's nachts operationeel. Daar is nu sprake van een storing.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be