Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Foto's: Parc Astérix bouwt nieuwe attractie van 50 meter hoog

20-01-2024, 23.59 uur

Parc Astérix opent dit jaar een 50 meter hoge attractie. Het Franse pretpark deelt bouwfoto's van La Tour de Numérobis, een gigantische zweefmolen in het Egyptische themagebied. Beelden laten zien hoe de bruine toren deze maand stap voor stap wat hoger werd. Inmiddels staat de volledige constructie overeind.

Helemaal bovenop is een puntdak in Egyptische stijl toegevoegd, met gouden decoraties. "Na een duizelingwekkende klim word je beloond met een uitzonderlijk panoramisch uitzicht, waardoor je vanuit Egypte zelfs Gallië kunt zien liggen", laat Parc Astérix weten. Men voegt ook een horecapunt toe: P'OZ Kebab.

La Tour de Numérobis ligt in de buurt van achtbaan OzIris, naast snelweg A1. Het is een attractie van het type vertical swing, gefabriceerd door het Italiaanse bedrijf Zamperla. Bijzonder is dat niet alleen de gondel ronddraait, maar ook de toren zelf. De gondel haalt een maximale hoogte van 45 meter. Inzittenden zwieren straks op zo'n 40 meter.

Architect
Op zaterdag 30 maart vindt de opening plaats. Het achtergrondverhaal draait om het personage Tekenis, een Egyptische architect uit de stripboeken van Asterix en Obelix. Bezoekers wanen zich op een bouwplaats in het oude Egypte, waar de werkzaamheden niet lopen zoals gepland.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be