Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Imago Europa-Park krijgt klappen

28-05-2014, 10.34 uur

De mythische reputatie die het Duitse Europa-Park had opgebouwd op het gebied van stiptheid en technische hoogstandjes, blijkt geen garantie voor succes. Een van Europa's grootste pretparken gaat voor het eerst gebukt onder technische complicaties.

De normaal zo vakbekwame Duitse technici krijgen de nieuwe attractie Arthur - Im Königreich der Minimoys niet aan de praat. De opening van de ride, een combinatie van een hangende achtbaan en een darkride, wordt al sinds maart uitgesteld. Er zouden problemen zijn met het het ingewikkelde ritsysteem, dat elke beweging van elk karretje aanstuurt met behulp van een computer.

"Er komt geen zwaartekracht aan te pas", legt parkdirecteur Roland Mack uit in een regionale krant. "Bij kleine obstakels, zoals oliedruk die niet helemaal klopt, moeten we de hele motor uit de treinen verwijderen." Het lijkt erop dat de attractie op zijn vroegst eind volgende maand in gebruik genomen kan worden. De helft van de treinen werkt dan nog niet.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be