Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult ontwerpen voor vernieuwde snoepwinkel De Soete Inval

17-01-2024, 12.37 uur

De Efteling grijpt terug op het verleden bij het verbouwen van een nostalgisch snoepwinkeltje. Aan het Anton Pieckplein ligt al tientallen jaren De Soete Inval, waar allerlei soorten snoepgoed verkrijgbaar zijn. Op dit moment ondergaat het gebouwtje een grote renovatie. Daarbij keert een historisch element terug.

Het nieuwe logo van De Soete Inval bestaat uit een man die met zijn hoofd vastzit in een bijenkorf. Dat ontwerp, gebaseerd op een oude tekening van Anton Pieck, wordt nu nog gebruikt bij een andere horecalocatie in het attractiepark: 't Korfje bij speeltuin Kleuterhof.

De Soete Inval heette in de jaren negentig een tijdje 't Korfje. In 1994 werd de huidige naam geïntroduceerd. Vanwege de verandering krijgt ook het horecapunt bij het Kleuterhof binnenkort een nieuw logo en een naamsverandering. Die verkoopbalie gaat 't Speelkwartiertje heten.

Achterwand
Voor de make-over van De Soete Inval is Efteling-ontwerper Bas van Rijsbergen verantwoordelijk. "De hele achterwand van het pandje wordt één groot snoepfestijn", laat de Efteling weten. Bijenkorfjes komen ook terug in het vernieuwde interieur.

Naar verwachting gaat de winkel over een maand weer open, inclusief een zelfscankassa. In de tussentijd kunnen bezoekers terecht bij een tijdelijke snoepkraam in de buurt. Het Kleuterhof is naar verwachting dicht tot zaterdag 9 maart.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be