Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Mijlpaal: nieuw waterpark bij Zweeds attractiepark Liseberg wordt gevuld

16-01-2024, 13.21 uur

Er stroomt voor het eerst water door Oceana, de nieuwe overdekte waterwereld van het Zweedse pretpark Liseberg. De afgelopen drie jaar is gebouwd aan een groot waterpark aan de rand van het bestaande attractiepark. Komende zomer vindt de opening plaats. Bij een speciale ceremonie werd maandag de kraan opengezet.

"Een belangrijke mijlpaal", meldt het management. Naar verwachting duurt het vier dagen om het bad te vullen met 1,2 miljoen liter water. Volgens Liseberg wordt Oceana één van de spectaculairste waterparadijzen van Europa, met veertien waterattracties.

Het aanbod bestaat uit vier grote waterglijbanen van leverancier WhiteWater, een waterspeelplaats, een golfslagbad en een waterrivier in de openlucht. "Binnen enkele maanden kunnen gasten hier zwemmen, spelen en glijden", zegt directielid Thomas Sjöstrand. "Dan zal de volledige Liseberg-bestemming compleet zijn."

Hotel
Bij de ceremonie waren ook Liseberg-directeur Andreas Andersen, projectmanager Marie Löwkrantz en zwembadbouwer Hampus Levén aanwezig. Oceana wordt gekoppeld aan het vorig jaar in gebruik genomen Liseberg Grand Curiosa Hotel. De exacte openingsdatum is nog niet bekend.Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be