Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Terroristen hadden kermis in Keulen in het vizier

14-01-2024, 14.46 uurBeeld: GiantfunBLOG

De kermis in de Duitse stad Keulen is in beeld geweest als een doelwit voor terroristen. Aanhangers van terreurorganisatie IS brachten op paasmaandag 2023 een bezoek aan het zogeheten Frühlingsvolksfest. Daar bekeken ze of de kermis een geschikte plek zou zijn om een aanslag te plegen.

Undercoveragenten volgden de verdachten naar het kermisterrein, melden regionale media op basis van informatie van de landelijke recherche. Er werden talloze foto's gemaakt van de attracties en de omgeving. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de kermis bovenaan de lijst van potentiële aanvalslocaties stond.

De voorjaarskermis in Keulen vond plaats van zaterdag 8 tot en met zondag 23 april 2023. In het najaar huisvestte de stad nog het Kölner Herbstvolksfest, van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november. De verdachten werden in juli vorig jaar gearresteerd.

Dom van Keulen
Het kermisterrein ligt in de buurt van de Dom van Keulen. In december werden meerdere personen aangehouden die volgens de politie een terreuraanslag voorbereidden op de kathedraal, rond de feestdagen. Ze zouden onderdeel uitmaken van een islamitische terreurcel.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be