Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Twee medewerkers Legoland beboet voor achtbaanongeluk

15-01-2024, 09.14 uur

Twee personeelsleden van Legoland in Duitsland moeten een boete betalen naar aanleiding van een achtbaanongeluk. In augustus 2022 botsten twee treinen van de familieachtbaan Feuerdrache op elkaar. Daarbij liepen 31 personen verwondingen op. Het incident werd veroorzaakt door een menselijke fout.

De twee werknemers zouden meerdere blunders hebben begaan toen de rollercoaster stilviel vanwege een technisch mankement. Omdat er geen monteurs beschikbaar waren, besloot een 56-jarige medewerker de storing zelf te verhelpen. Hij kreeg daarbij hulp van een 34-jarige collega.

Het tweetal koos ervoor om de handmatige bediening in te schakelen. Daardoor kon het computersysteem van de attractie een trein niet meer lokaliseren. Toen de vijftiger even later weer teruggreep op de automatische besturing, reed een tweede trein tegen de eerste aan.

Niet akkoord
De medewerkers werden beschuldigd van lichamelijk letsel door nalatigheid. Justitie legde eind vorig jaar geldboetes op van enkele duizenden euro's. De precieze bedragen zijn niet bekendgemaakt. In eerste instantie lieten de Legoland-operators weten dat ze daar niet mee akkoord gingen.

Ze zouden zich in het voorjaar moeten verantwoorden bij de rechtbank in Günzburg. Afgelopen week kwam naar buiten dat beide heren de boetes toch zullen aanvaarden. Om die reden komt er geen gerechtelijke procedure. Er zijn geen andere verdachten in de zaak.

Merlin
Achtbaan Feuerdrache werd gebouwd door de Duitse firma Zierer. De opening vond plaats in 2002, het openingsjaar van Legoland Deutschland. Sinds begin oktober 2022 is de coaster weer operationeel. Legoland hoort bij de Britse groep Merlin Entertainments.

Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be