Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand kwelt buurtbewoners met dagelijkse vuurwerkshow

13-01-2024, 20.59 uur

Phantasialand haalt bij omwonenden het bloed onder de nagels vandaan. Na enkele rustige jaren presenteert het Duitse pretpark dit winterseizoen weer een dagelijkse vuurwerkshow. Buurtbewoners ergeren zich er groen en geel aan, melden regionale media. Juridisch gezien hebben zij echter geen poot om op te staan.

Elke openingsdag van winterfestival Wintertraum wordt afgesloten met een acht minuten durend vuurwerkspektakel. Buren van het attractiepark vertellen in gesprek met de kranten Kölner Stadt-Anzeiger en Kölnische Rundschau dat ze er moedeloos van worden.

Phantasialand grenst direct aan een dichtbevolkte woonwijk. Iedere avond zijn er harde knallen te horen. Men maakt zich ook zorgen over huisdieren die last hebben van het geluid. Sommige honden zouden kampen met trauma's en stress, waardoor ramen en zonweringen elke avond dicht moeten.

Vergunning
De klagers willen niet bij naam genoemd worden in de dagbladen. "Het is elke avond een ramp", zegt één van hen. Het gemeentebestuur laat in een reactie weten dat Phantasialand geen enkele regel overtreedt. Er is een vergunning om ruim tien weken vuurwerk af te steken tussen 19.15 en 20.15 uur, telkens acht minuten.

De knallen vallen binnen de geluidslimiet en er wordt gebruikgemaakt van een gecertificeerde leverancier, met door de overheid goedgekeurde producten. Omwonenden moeten nog even geduld hebben: Wintertraum duurt tot en met zondag 28 januari. Daarna blijft het in ieder geval een paar weken stil.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be