Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Duits pretpark heeft 145 jaar oude attractie afgebroken

24-03-2024, 19.38 uur

Een nostalgische attractie in het Duitse Plopsa-park Holiday Park is verdwenen. Het pretpark nam afgelopen winter afscheid van de Antikes Pferdekarussell, die al sinds 1981 in het park stond. De geschiedenis van de draaimolen gaat nog verder terug.

De carrousel werd in 1879 gebouwd in Duitsland, om vervolgens verkocht te worden aan een Zwitserse partij. Na jarenlang door Zwitserland gereisd te hebben, kwam de attractie in de jaren tachtig naar Holiday Park. Daar stond de molen onder een overkapping in het zogeheten Paltsdorp, tussen de gesloten darkride Burg Falkenstein en wildwaterbaan DinoSplash.

Voor de Plopsa Group werd het te duur om de 145 jaar oude carrousel te laten voldoen aan de steeds strenger wordende veiligheidsregels. Daarom is besloten om de molen te koop te zetten.

Wooddesign
Er komt een vervanger voor in de plaats, afkomstig van de Nederlandse fabrikant Wooddesign Amusement Rides. Dat bedrijf leverde in het verleden al meerdere draaimolens en zweefmolens aan de Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland. De stalen constructie staat al overeind.Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be