Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Populairste dierentuin van de Benelux breekt bezoekersrecord

09-01-2024, 17.45 uur

Het populairste dierenpark in de Benelux heeft in 2023 het beste resultaat ooit behaald. De Belgische dierentuin Pairi Daiza, gelegen in de Waalse provincie Henegouwen, verwelkomde bijna 2,3 miljoen mensen. Dat is een record. Een jaar eerder lag het bezoekersaantal zo'n 8 procent lager.

In 2023 stond de teller op 2.279.000 bezoekers. Pairi Daiza noemt zich "de grootste private toeristische attractie van het land". Nederlandse dierentuinen komen er niet bij in de buurt: Diergaarde Blijdorp, het best bezochte dierenpark van ons land, is jaarlijks goed voor zo'n 1,4 miljoen gasten.

Dit jaar viert Pairi Daiza het dertigjarig bestaan. Oprichter en voorzitter Eric Domb zegt het publiek dankbaar te zijn. "Ik dank hen hartelijk voor hun steun en aanmoediging bij het nastreven van ons ultieme doel: de bescherming en het behoud van alle dieren. Dankzij hen hebben we nog meer dieren kunnen helpen die in het wild leven."

Jungle
Vorig jaar opende de dierentuin een volledig nieuw entreegebied. Op dit moment wordt gebouwd aan de 22 meter hoge tropische serre Sanctuary: de grootste overdekte jungle van Europa. Bezoekers kunnen daar straks ook overnachten. De opening is uitgesteld van 2024 naar 2025.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be