Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Tripsdrill

Duits pretpark presenteert schommelattractie van 12 meter hoog

08-01-2024, 22.09 uur

Familiepretpark Tripsdrill, gelegen in Zuid-Duitsland, opent dit jaar een 12 meter hoge schommelattractie. Vanaf aankomend seizoen, dat op zaterdag 23 maart begint, kunnen bezoekers een ritje maken in een reuzenschommel van fabrikant ART Engineering.

Het gaat om een attractie van het type wild swing. Het concept lijkt op de klassieke top spin, al gaan passagiers in deze variant niet over de kop. Eerdere exemplaren verschenen in Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen (Oostenrijk), Potts Park Minden (Duitsland) en Karls Erlebnis-Dorf Elstal (Duitsland).

In 2024 is dus Erlebnispark Tripsdrill in deelstaat Baden-Württemberg aan de beurt. De wild swing verrijst in de buurt van de hangende achtbaan Hals-über-Kopf, geopend in 2020.

Laadkraan
"Onze gigantische schommel brengt je tot een hoogte van maar liefst 12 meter", schrijft het kneuterige park op social media. De attractie wordt aangekleed in de stijl van een laadkraan uit de negentiende eeuw.

Meer Erlebnispark Tripsdrill
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be