Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Restaurant bij Duits attractiepark afgebrand

09-01-2024, 21.41 uurBeeld: Feuerwehr Bestwig

Op het terrein van het Duitse pretpark Fort Fun Abenteuerland is een restaurant afgebrand. De zogeheten Stüppelhütte - een leegstaande horecazaak - ging afgelopen weekend in vlammen op. Het vuur was op kilometers afstand te zien. Fort Fun is 's winters gesloten voor publiek.

Op het hoogtepunt waren zestig brandweerlieden ter plaatse. Het bouwwerk kon echter niet meer gered worden. Fort Fun-directeur Andreas Sievering zegt het verlies te betreuren. Tegelijkertijd is hij opgelucht dat niemand gewond is geraakt.

Het voorval vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De oorzaak wordt nog onderzocht. Hoewel het gebouw op het grondgebied van Fort Fun stond, was het horecapunt vrij toegankelijk voor wandelaars in de omgeving. De Stüppelhütte hoorde bij de Stüppelturm, een 57 meter hoge uitkijktoren.

Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be