Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Brand uitgebroken in Deens pretpark Tivoli

06-01-2024, 20.41 uurBeeld: @HBeredskab

In het Deense attractiepark Tivoli, gelegen in Kopenhagen, is deze week een brand uitgebroken. Tijdens de nieuwjaarsnacht waren zwarte rookwolken te zien boven de concertzaal van Tivoli. De brandweer rukte massaal uit. Dat gebeurde rond 02.30 uur.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleken er houten pallets op het dak in brand te staan. Het vuur kon snel geblust worden. Brandweerlieden bleven vervolgens nog een tijdje aanwezig om te checken of de brand zich niet zou verspreiden.

"Wij blijven ter plaatse tot we het absoluut zeker weten", luidde de boodschap op X. De concertzaal van Tivoli, die Tivolis Koncertsal heet, stamt uit 1956. Het pand werd in 2005 gerenoveerd. Wie een kaartje koopt voor een voorstelling, krijgt ook toegang tot het bijbehorende pretpark.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be