Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Extra medewerkers gestationeerd in spookhuis Europa-Park vanwege brandveiligheid

05-01-2024, 23.08 uurBeeld: @epfan95, @TP_Science

Bezoekers van Europa-Park moeten deze winter niet vreemd opkijken als ze echte mensen zien staan tijdens een ritje in spookhuis Geisterschloss. In de attractie is tegenwoordig voortdurend extra personeel aanwezig. Het Duitse pretpark werkt aan een ingrijpende renovatie van de attractie, waarbij de brandveiligheid onder de loep genomen wordt.

Geisterschloss opende in 1982. Bijna 42 jaar later is het tijd voor een upgrade op het gebied van brandpreventie. De werkzaamheden starten na de winteropening. In de tussentijd bivakkeren permanent veiligheidsmedewerkers in het spookslot, soms zelfs ín de scènes.

"Om in de toekomst een optimale brandbeveiliging te garanderen, staat de komende maanden een uitgebreide verbouwing van Geisterschloss op de planning", vertelt een woordvoerster van Europa-Park aan Looopings. "Deze modernisering, die veel verder gaat dan de noodzakelijke eisen, vindt plaats op initiatief van Europa-Park zelf."

Controleren
En wat doen de extra werknemers in de decors van de darkride? "Ter voorbereiding op de renovatie voeren medewerkers in de attractie brandveiligheidsinspecties uit. Ook controleren ze de brandmeldinstallaties terwijl de attractie in bedrijf is."

Europa-Park werd de afgelopen jaren twee keer getroffen door een grote brand. In 2018 ging de bootjesdarkride Piraten in Batavia in vlammen op, net als een aanzienlijk deel van het Scandinavische themagebied. In 2023 werd het overdekte gedeelte Zauberwelt der Diamanten in de as gelegd, inclusief een deel van familieachtbaan Alpenexpress en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be