Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zwangere vrouw breekt enkel door sleebaan op kerstmarkt

04-01-2024, 11.23 uur

Een zwangere vrouw is gewond geraakt tijdens een ritje op een sleebaan. Dat gebeurde afgelopen maand op een kerstmarkt in de Noord-Franse gemeente Noyon. Het 28-jarige slachtoffer stapte met haar 3-jarige dochter op een sleetje en gleed naar beneden. Daar knalde ze op hoge snelheid tegen de rand aan.

Door de harde klap brak ze haar enkel. Ze moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Er was op de kerstmarkt geen EHBO-post aanwezig. Ooggetuigen zagen bloed en hoorden geschreeuw, melden regionale media. De attractie in kwestie heet La Descente des Lutins.

Volgens het gemeentebestuur, verantwoordelijk voor het organiseren van de kerstmarkt, is de metershoge sleebaan niet geschikt voor personen die ouder zijn dan 16 jaar of meer wegen dan 80 kilo. Bovendien is het niet de bedoeling dat er twee mensen op één sleetje plaatsnemen.

Advocaat
Dat stond ten tijde van het ongeluk echter nergens aangegeven, laat de partner van het slachtoffer weten. Ook zouden aanwezige medewerkers er niet voor gewaarschuwd hebben. Het koppel heeft een advocaat ingeschakeld. Hij stelt de gemeente aansprakelijk voor het incident.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be