Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BestZoo

Schade in Brabantse dierentuin: boom valt in pelikanenverblijf

03-01-2024, 21.12 uur

Het zit de Brabantse dierentuin BestZoo niet mee. Nadat het park afgelopen week al geteisterd werd door overstromingen, is nu het verblijf van de pelikanen beschadigd geraakt. Dinsdagochtend viel er een oude wilg op de omheining. De dieren bevonden zich in het binnenverblijf.

Niemand raakte gewond, meldt BestZoo op social media. "We hebben alleen wat materiële schade aan de omheining." Naar verwachting is het hek makkelijk te repareren. "De brandweer was snel ter plaatse om de omgevallen boom in stukken te zagen, zodat de weg weer vrij was."

Vermoedelijk bezweek de boom als gevolg van de wateroverlast van afgelopen week. "Waarschijnlijk is de wilg omgevallen doordat de grond zo verschrikkelijk nat is", aldus BestZoo. Daardoor kon het gewicht van de boom niet meer ondersteund worden.

Meer BestZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be