Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Nieuwjaarsstunt: Drentse vereniging steelt doeken en borden uit Beekse Bergen

03-01-2024, 13.51 uur

Beekse Bergen mist enkele doeken en borden. Een oudejaarsvereniging uit Drenthe blijkt de onderdelen enkele dagen geleden ontvreemd te hebben, bij wijze van nieuwjaarsstunt. De buit werd na de jaarwisseling tentoongesteld op een kar in de gemeente Westerveld. Met de ludieke actie wilden de initiatiefnemers een statement maken.

Inwoners van de gemeente hebben naar eigen zeggen steeds vaker last van wolventoerisme: mensen die op roekeloze wijze op zoek gaan naar wolven in de omgeving. "We lijken wel een safaripark", schrijft oudejaarsvereniging Tied Zat op Facebook. "Alleen houdt niemand zich hier aan de regels!"

Men klaagt over wildparkeerders, wegblokkades en andere verkeershinder. "Ze gaan overal zomaar uit de auto, benaderen wilde dieren of nog erger: voeren ze zelfs, waardoor deze dieren veel te dicht bij de mensen en onze eigen huisdieren en landbouwdieren komen, wat leidt tot zeer veel ellende voor mens en dier. En ga zo maar door. Wij zijn het zat!"

Speelland
In Safaripark Beekse Bergen gelden strenge regels voor de bezoekers. Daarom leek het de vereniging toepasselijk om borden uit de dierentuin in Hilvarenbeek naar Drenthe te halen. Het weghalen nam enkele uren in beslag: de dieven werden bijna betrapt. Uiteindelijk lukte het toch om heel wat verkeersbordjes en twee zeilen mee te nemen, afkomstig van de entree van Speelland Beekse Bergen.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be